joi, 28 martie 2013

BMW X6 "șifonat" într-un accident rutier produs la Horezu

Accident produs pe fondul neadaptări condițiilor de drum
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
girofar    Marți, 27 martie 2013, în jurul orei 22.25, O. Nasip, de 39 ani, din localitatea Voluntari, județul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism marca BMW X6, pe DN 67 - Horezu, la  km 151, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum - carosabil fiind umed, acoperit cu mâzgă şi polei - fără anvelope necorespunzătoare, a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit partea carosabilă oprinduse într-un gard din beton al unei locuinţe.

   Persoanele rănite, conducătorul auto şi un pasager, M. Robert, de 35 de ani, din comuna Petrechioaia, judeţul Ilfov, au fost transportaţi la Spitalul orăşenesc Horezu, unde au primit îngrijiri medicale, primind diagnosticul de contuzie dorso-lombară stânga şi politraumatism prin accident rutier şi contuzie dorso-lombară stânga.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Gospodărie incendiată în Mihaeşti, judeţul Vâlcea

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 27 martie 2013, în jurul orei 11.00 pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Mihaeşti, sat Barseşti, în gospodăria lui Nicolae N.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
incendiu in localitatea creteni   Până la stingerea incendiului, au ars şi au fost degradate: acoperişul unei case de locuit construit din lemn cu învelitoare din ţiglă în suprafaţă de aproximativ 25 metri pătraţi, pereţi precum şi mobilierul existent în interior. După aproximativ 40 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins.
   Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanşat de la coşul pentru evacuarea fumului rămas neizolat faţă de materialele combustiile din componenţa acoperişului. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 30.000 de lei.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Maria Grapini participă la Conferinţa Anuală Anticorupţie

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism va participa astăzi, 28 martie 2013, la Conferinţa Anuală Anticorupţie, care va avea loc la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Maria Grapini   Evenimentul este parte a proiectului Măsuri suplimentare în vederea realizării obiectivelor de referinţă din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Olanda prin intermediul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Proiectul are ca scop creşterea gradului de cunoaştere şi vizibilitate a măsurilor de prevenire a corupţiei în sectorul public şi privat.
   În cadrul conferinţei, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini va ţine un discurs cu privire la Platforma de cooperare a mediului de afaceri - clauza anticorupţie, programe de conformitate, bune practici în implementarea codurilor de conduită.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Prinşi în flagrant la furat de subansambluri metalice în Motru, judeţul Gorj

Hoţi de fier vechi depistaţi în zona carierei miniere Lupoaia
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
manifestare   Miercuri, 27 martie 2013, în jurul orelor 1500, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Motru, pe timpul executării unei acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de subansambluri metalice folosite în procesul tehnologic de producţie, pe raza localităţii Motru, a surprins în flagrant în zona carierei miniere Lupoaia, pe numiţii B.C.C., de 23 de ani,  B.D.F., de 23 ani şi D.I.A., de 26 ani, toţi domiciliaţi în localitatea Roşiuţa, judeţul Gorj, care în urma unei înţelegeri anterioare s-au deplasat în incinta carierei miniere de unde au sustras bucăţi de cintre metalice cu lungimea de aproximativ 2.5 m fiecare, pe care le-au încărcat într-un atelaj în vederea transportării la un centru de colectare a fierului vechi.
   În urma măsurătorii întregii cantităţi de subansamble metalice sustrase a rezultat o greutate totală de 600 kg. Subansamblele metalice au fost ridicate pe bază de proces-verbal de la persoanele depistate şi urmează să fie restituite către unitatea prejudiciată, care va stabili şi omunica ulterior valoarea prejudiciului cauzat. Persoanelor depistate le-au fost întomite de către jandarmi actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conform articolului 208-209 Cod Penal şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, conform articolului 323 Cod Penal. Dosarul cauzei urmează a fi înaintat organelor abilitate în vederea efectuării cercetărilor şi atribuirii numărului unic de înregistrare.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Proiectul ZEP implementat în Şcoala Gimnazială Achim Popescu din Păuşeşti Măglaşi

Vineri, 29 martie 2013, la ora 12, la Şcoala Gimnazială Achim Popescu, din Păuşeşti Măglaşi, are loc un schimb de experienţă în domeniul reducerii abandonului şcolar în proiectul naţional ZEP ”Şcoli - Zone educaţionale Prioritare”, derulat de UNICEF, MEN, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
inspectoratul scolar judetean   Grupul ţinta îl constituie elevii aflaţi în risc de abandon şcolar, familii afectate de sărăcie accentuată, şomaj, nivel scăzut de educaţie. În acest context şcolile beneficiază de sprijin material şi formare de specialitate pentru creşterea participării şcolare. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, psihologi şcolari, cadre didactice de la Şcoală Gimnaziala Racoviţa şi Şcoala Gimnaziala Achim Popescu Păuşeşti Măglaşi, elevi şi membri ai comunităţii locale.
   În cadrul acestui eveniment cadrele didactice de la cele două şcoli participante vor prezenta exemple de bună practică şi experienţe de succes în diminuarea abandonului şcolar. În anul şcolar 2012-2013 proiectul ZEP este implementat în 97 şcoli din România prin campania „Hai la şcoală” şi vizează intervenţii complexe şi integrate la nivelul comunităţii, la nivelul şcolii şi al familiei. În judeţul Vâlcea avem 4 şcoli ZEP: Şcoala Gimnaziala Achim Popescu Păuşeşti Măglaşi, Şcoala Gimnaziala Racoviţa, Şcoala Gimnaziala Lungeşti şi Şcoala Gimnaziala Buneşti.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Impunerea veniturilor din silvicultură şi piscicultură

Veniturile din silvicultură şi piscicultură fac parte din categoria veniturilor din activităţi agricole
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   DGFP Vâlcea informează că, începând cu 1 februarie 2013, în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului numărul 8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii numărul 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale, veniturile din silvicultură şi piscicultură fac parte din categoria veniturilor din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la articolul 71 din Codul Fiscal şi se supun impunerii potrivit reglementărilor impunerii veniturilor din activităţi independente, pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
   Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole. Conform articolului II din Hotărârea Guvernului numărul 84/2013, contribuabilii care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură impuse începând cu 1 februarie 2013 în sistem real prin efectul legii, au obligaţia depunerii  formularului 220 „Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit” în termen de 15 zile de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, respectiv la 29 februarie 2013.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Criza din Cipru şi semnale pozitive din SUA

Dolarul american - câştigător în faţa monedelor din UE
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
valuta   În luna martie, Dolarul american are un plus de încredere din partea investitorilor, apreciindu-se semnificativ față de  monedele din UE. De la începutul lunii curente şi până la 26 martie, Euro a scăzut cu aproximativ 1,5% comparativ cu Dolarul american, iar evoluţia majorităţii monedelor din UE a exprimat, în general, în acest interval de timp, aceeaşi reacţie a investitorilor; Forintul şi Leul au marcat cele mai mari deprecieri faţă de moneda americană: Forintul a scăzut cu 4,7%, iar Leul cu 2,8%.
   În intervalul 1-26 martie, comparativ cu Dolarul american, Zlotul polonez a scăzut cu 2,3%, Coroana cehă cu aproape 2%, iar alte monede din UE s-au depreciat, la rândul lor, in diferite proporții mai mici de 2%; Lira Sterlină a încheiat intervalul cu o valoare aproape egală cu cea de la deschiderea acestuia.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Ședinţă de lucru a Comisiei de Dialog Social, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt

Astăzi, 27 martie 2013, orele 12.00, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, sub conducerea  Prefectului Eugen Ionică, a avut loc şedinţa de lucru a Comisiei de Dialog Social.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   La ședință au participat reprezentanţii serviciilor publice deconcentrate, reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor.
   În cadrul întâlnirii de astăzi, grupul a dezbătut „măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, respectiv creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, material prezentat de Câtu Constantin, Director Adjunct Executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

GORJ: Incendiu simulat la Instalaţia de Deetanizare şi GPL Turburea

Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren al ISU Gorj la Instalaţia de Deetanizare şi G.P.L. Turburea
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   Astăzi, 27 martie 2013, începând cu ora 11.00, la Instalaţia de Deetanizare şi G.P.L. Turburea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj a desfăşurat exerciţiul cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj şi a S.P.S.U. al Instalaţiei de Deetanizare şi G.P.L. Turburea, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la instalaţia de G.P.L.”.
   SCOPUL EXERCIŢIULUI a fost eficientizarea managemetului unitar al intervenţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj şi a S.P.S.U. al Instalaţiei de Deetanizare  şi G.P.L. Turburea pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu la instalaţia de G.P.L.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Concurs de tir organizat de Jandarmerie, pentru presa vâlceană, în Poligonul de tragere din Goranu

Concurs de tir organizat cu ocazia sărbătoririi a 163 de ani de la înfinţarea jandarmeriei Române
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Concurs TIR martie 2013   Astăzi, 27 martie 2013, în Poligonul de tragere din Goranu, s-a desfăşurat un concurs de tir la care au participat 14 jurnalişti din presa scrisă şi audiovizuală locală. Competiţia a fost organizată pentru a sărbători, 163 de ani de când a luat fiinţă, în ţara noastră, prima structură de jandarmi. Jurnaliştii s-au dovedit a fi trăgători de elită.
Clasamentul final rezultat în urma desfăşurării concursului a fost următorul:
Individual Feminin:
Locul 1 -  28  Puncte - Mihart Victoria - Viaţa Vâlcii
Locul 2 - 26 Puncte - Claudia Stanciu - Vocea Vâlcii
Locul 3 - 18 Puncte - Georgiana Popescu - EUROVÂLCEA
Locul 3 - 18 Puncte - Mihaela Borcan - Viaţa Vâlcii
Individual Masculin:
Locul 1 - 26 Puncte - Cătălin Buşe - Vocea Vâlcii
Locul 2 - 21 Puncte - Cenariu Dan -  Ştiri din Vâlcea
Locul 3 - 18 Puncte - Daniel Stan - EUROVÂLCEA

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

miercuri, 27 martie 2013

Controale şi acţiuni de prevenire a incendiilor în Judeţul Vâlcea

În prima parte a lunii martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea a efectuat controale la 23 de unităţi (Direcţia Generala de Asistenta Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea - 18 unităţi, 2 fundaţii – cu 3 centre, un centru de asistenţă medico-socială, un cămin pentru persoane vârstnice).
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
actiuni de prevenie a incendiilor   Pe timpul verificărilor, s-au constatat 118 deficienţe, cu ajutorul factorilor de decizie fiind înlăturate 80. Neregulile descoperite sunt atât de natură organizatorică (neîntocmirea documentelor şi evidenţelor specifice activităţii de apărare împotriva incendiilor, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, lipsa efectuării de exerciţii de evacuare pe timp de noapte), de natură constructivă (centrale termice amplasate în spaţii neseparate de restul construcţiei cu elemente incombustibile, uşi ce se deschid în sens invers fluxului de evacuare) cât şi de natură tehnică (exploatarea de instalaţii electrice şi de protecţie împotriva incendiilor cu deficienţe).
   Pentru neregulile constate, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.000 lei. La obiectivele controlate,  au fost executate 23 exerciţii de evacuare şi intervenţie cu 552  de persoane.  Pe timpul controalelor, au fost efectuate 38 de instruiri şi informări preventive. Un rol important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii care trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestor unităţi.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Dispecerat integrat ISU – SAJ şi în judeţul Mehedinţi

Începând cu data 26 martie 2013, la nivelul judeţului Mehedinţi, a fost operaţionalizat dispeceratul comun al ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Dispecerat integrat Mehedinti   Dispeceratul integrat se află la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi, acolo unde vor fi preluate apelurile de urgenţă 112 din competenţa celor două instituţii. Scopul principal al dispeceratului integrat este acela de a soluţiona cât mai eficient situaţiile de urgenţă sesizate pe teritoriul judeţului Mehedinţi, de reducere a timpilor de reacţie şi de creştere a capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie.
   Acest dispecerat funcţionează deja în multe judeţe din ţară, fiind realizat în baza unei dispoziţii comune a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care are ca scop eficientizarea dispecerizării şi coordonării unitare a resurselor umane şi materiale, armonizarea procedurilor de lucru specifice în cazul gestionării urgenţelor în vederea acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului-ajutor calificat în fază prespitalicească, îmbunătăţirea intervenţiei medicale de urgenţă la nivelul judeţului şi realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor la nivel judeţean.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Substaţia de Ambulanţă Brezoi va avea un punct de lucru la Voineasa

Prin trei adrese succesive, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat Ministerului Sănătăţii să aprobe înfiinţarea, la Voineasa, a unui punct de lucru subordonat Substaţiei de Ambulanţă Brezoi
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
ambulanta   Cele trei cereri au fost argumentate nu numai prin faptul că în prezent aproximativ 5000 de locuitori nu beneficiază de servicii specializate, paramedicale şi de transport rapid al pacienţilor la unităţile spitaliceşti, cât mai ales prin necesitatea unei ambulanţe pentru intervenţii de urgenţă în zona amenajării turistice de la Vidra – Obârşia Lotrului.Ieri, pe adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a sosit răspunsul mult aşteptat. Direcţia Organizare şi Politici Salariale din cadrul Ministerului Sănătăţii a comunicat că a fost aprobată înfiinţarea Punctului de Lucru Voineasa al Substaţiei de Ambulanţă Brezoi.
   „Pentru folosirea ambulanţei care se va afla la baza pârtiilor de schi – a declarat preşedintele Ion Cîlea, - Ministerul a aprobat şi deblocarea a două posturi de asistent medical generalist, precum şi a două posturi de şoferi care vor asigura exploatarea autosanitarei. De asemenea, prin înfiinţarea punctului de lucru ambulanţier se vor îndeplini şi condiţiile impuse pentru omologarea pârtiilor de schi din Munţii Lotrului”.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Schimb de informaţii în domeniul fiscal cu state membre ale Uniunii Europene

DGFP Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 163/26 martie 2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice numărul 353/2013 privind desemnarea biroului central de legătură responsabil pentru schimbul de informaţii privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal între statele membre ale Uniunii Europene
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
state ue   Potrivit ordinului menţionat mai sus, este desemnat Serviciul schimb internaţional de informaţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia generală de informaţii fiscale ca Birou central de legătură pentru schimbul de informaţii privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal între statele membre ale Uniunii Europene.
   Biroul central de legătură este responsabil şi de contactele cu Comisia Europeană. În acest scop, Biroul central de legătură transmite Comisiei Europene toate informaţiile, datele şi statisticile prevăzute la titlul VIII „Cooperarea administrativă în domeniul fiscal” din Ordonanţa Guvernului numărul 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Teatrul ARIEL din Râmnicu Vâlcea şi-a îmbogăţit recent repertoriul cu două piese

Două piese sunt foarte bine primite de publicul din Râmnicu Vâlcea: ”Căsătoria”, de N.V. Gogol, în regia lui Aurel Palade, şi ”A fost odată...”, după scenariul şi în regia lui Ştefan Ruxanda - Aceste reprezentaţii din cursul lunii martie se adaugă altor premiere puse în scenă de ansamblul dramatic de la debutul stagiunii în curs.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
teatrul ariel   Printre proiectele din agenda pe anul în curs se numără şi o nouă ediţie a Festivalului de Teatru ”Ariel Inter Fest”, ce urmează a se desfăşura, ca şi ediţiile anterioare, în cadrul Zilelor Imnului Naţional de la sfârşitul lunii iulie 2013. Administraţia locală continuă să sprijine puternic activitatea Teatrului Municipal ”Ariel”, printre măsurile din această perioadă numărându-se realizarea unei scene rotative la sala ”Ostroveni”, achiziţionarea unui sistem performant audio-video, sau montarea sistemului de proiecţie 3D la Cinematograful ”Ostroveni”.
   Cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului - sărbătoare care a fost creată în anul 1961, la Viena, cu ocazia celui de-al nouălea Congres Mondial al Institutului Naţional de Teatru - primarul Emilian Frâncu transmite un salut plin de respect tuturor actorilor vâlceni, asigurându-i, totodată, de sprijinul permanent al conducerii Primăriei pentru toate proiectele culturale menite să îmbogăţească comunitatea locală.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Modificări majore la Legea numărul 448/2006

Deputaţii social - democraţi Aurel Vlădoiu, Vasile Popeangă şi Florin Iordache au depus o iniţiativă legislativă privind proiectul de lege care vizează protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
persoane cu handicap   În conformitate cu prevederile articolului 74 din Constitţia României şi ale articolului 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, deputaţii social - democraţi Aurel Vlădoiu, Vasile Popeangă şi Florin Iordache au depus o iniţiativă legislativă privind proiectul de lege pentru modificarea Legii numărul 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. „Persoanelor cu handicap care nu solicită biletele de călătorie din motive obiective şi care nu utilizează biletele de călătorie să li se acorde o sumă de bani pentru contravaloarea lor.
   Ţinând cont de faptul că mijlocele de transport (autobuz, trenuri) nu sunt adaptate conform nevoilor şi necesităţilor persoanelor cu handicap, este necesar ca o anumită sumă de bani, respectiv 50 de lei lunar pentru gradul grav şi 25 de lei pentru gradul accentuat, să fie adăugată la bugetul complementar al persoanei cu handicap”, se arată în expunerea de motive. „Cum poate o persoană cu handicap grav paraplegică să circule cu autobuzul şi trenul? Conform legii, persoana cu handicap grav şi însoţitorul acesteia primesc un număr de 24 bilete de călătorie anual dus - întors.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Se suplimentează numărul parcărilor de reşedinţă din Râmnicu Vâlcea

Corpul de control al Primarului Râmnicu Vâlcea, are în analiză la acest moment mai multe solicitări venite din partea asociaţiilor de proprietari privind instituirea regimului de parcare de reşedinţă în alte 17 zone ale oraşului, ce se vor adăuga celor 40 deja existente.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
parcare de resedinta   De la debutul acestei acţiuni, în anul 2009, regulamentul parcărilor de reşedinţă a cunoscut numeroase îmbunătăţiri, cea mai recentă fiind cea adusă prin HCL nr. 283/132 din 30 octombrie 2012, care stabileşte că în afara intervalului orar 17.00 – 08.00, parcările de reşedinţă pot fi folosite şi pentru parcarea autoturismelor persoanelor nerezidente.
   De asemenea, alte modificări au vizat reducerea taxelor pentru emiterea ecusoanelor de parcare: astfel, prin HCL nr. 7/2013 privind stabilirea şi aprobarea nivelului impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul în curs, taxa aferentă prelungirii în termen a valabilităţii ecusonului de parcare a fost redusă de la 10 lei/an la 8 lei/an, iar cea aferentă prelungii după expirarea termenului de valabilitate a fost şi ea redusă de la 20 lei/an la 15 lei/an. Administraţia locală analizează şi posibilitatea reducerii taxei pentru eliberarea ecusonului de vizitator, care în prezent este de 5 lei/zi.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Trei minore dispărute din judeţul Vâlcea, în 8 zile

Dacă aveţi informaţii care pot duce la identificarea acestora nu ezitaţi să apelaţi 112 sau să anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
disparuta   Duminică, 17 martie 2013, în jurul orei 20.00, Clipici Ioana - Georgiana, de 16 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea a părăsit Centrul de Plasament  ,,Andreea” din municipiul Râmnicu Vâlcea,  fără a avea bilet de voie şi nu a revenit. Minora nu respectă regulamentul intern al centrului de plasament şi nu este la prima plecare. Semnalmente: înălţime 150-159 cm, greutate 40 - 49 kg, păr şaten închis, tuns scurt, ochi căprui/verzui, ten deschis.
 



disparuta   Miercuri, 20 martie 2013, în jurul orei 16.00, Mirlea Alexandra - Iuliana, de 15 ani, din comuna Dăeşti, a plecat din timpul programului şcolar, fără a se cunoaşte destinaţia. Minora se află sub măsură de protecţie specială - plasament în regim de urgenţă la asistent maternal profesionist al D.G.A.S.P.C. Vâlcea. Minora nu este la prima plecare de acest gen. Semnalmente: înălţime 160-169 cm, greutate 40 -49 Kg, ochi căprui, păr şaten, lung,  ten  măsliniu. Obiecte de îmbrăcăminte:  blue - jeans se culoare albastru închis, geacă din stofă, multicoloră, cu verde, roşu şi grena, în picioare poartă adidas de culoare negru.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Premianţii primei ediţii a concursului foto Hotelul de Gheaţă, de la Bâlea Lac

Cinci finalişti din Anglia, Serbia şi România, au concurat timp de trei zile şi două nopţi (21 - 23 martie), la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi în împrejurimile acestuia, pentru a demonstra că sunt cei mai buni şi pasionaţi fotografi şi că pot face fotografiile cele mai reuşite.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
hotel balcea lac   "Gazda", şef al juriului şi supervizorul celor cinci concurenţi, a fost fotograful american Scott Eastman, cel care, de câţiva ani, a devenit sibian prin căsătorie. Condiţiile meteorologice destul de aprige înregistrate în zilele de concurs (viscol şi ninsori abundente) au contrastat cu atmosfera relativ caldă din interiorul obiectivelor Complexului Hotel of Ice. Astfel, concurenţii au avut posibilitatea, destul de rar întâlnită, de a experimenta munca şi creaţia foto într-o atmosferă de căldură relativă, înconjuraţi de gheaţă şi foarte multă zăpadă. Mai mult, toţi concurenţii au avut posibilitatea de a petrece câte o noapte de somn confortabil în camerele Hotelului de Gheaţă şi la Cabana Bâlea Lac.
   În perioada desfăşurării acestei etape a concursului, concurenţii au fost provocaţi să facă diverse fotografii în interiorul Hotelului de Gheaţă, în camerele bogat ornate cu sculpturi şi mobilier din zăpadă şi gheaţă, în Biserica de Gheaţă, în cele trei igluuri ("satelitul" Hotelului de Gheaţă), în zona de servire a mesei, la barul din obiectiv sau la zona de intrare şi socializare, precum şi în exteriorul acestora, în natură.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Relocarea unor clădiri din Copăceni sub lupa deputatului vâlcean Aurel Vlădoiu

„Mai multe clădiri din comuna Copăceni trebuie să treacă în administrarea Consiliului Judeţean” susţine deputatul Vlădoiu într-o interpelare transmisă ministrului Economiei
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
aurel vladoiu   Zilele trecute, deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu a adresat lui Varujan Vosganian - ministrul Economiei o interpelare privind relocarea unor clădiri din comuna Copăceni. „Ca urmare a restituirii către foştii proprietari a unor imobile care aveau destinaţie socială, judeţul Vâlcea se confruntă în prezent cu o acută lipsă de spaţii în acest domeniu. În demersurile întreprinse de către factorii de răspundere din judeţ în vederea depistării unor locaţii care să se preteze în a fi transformate în centre sociale au fost depistate mai multe imobile, nefolosite sau folosite într-o mică măsură, pe teritoriul comunei Copăceni.
   Aceste obiective se află în patrimoniul S.C. Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti - Societatea Naţională a Lignitului Oltenia S.A. Târgu Jiu. Este vorba despre: grup social administrativ, p+3E, suprafaţa desfăşurată 2672 m.p., valoare inventar 264.416 lei; bloc de intervenţii, p+2E, 24 apartamente, suprafaţă desfăşurată 1149 m.p., valoare inventar 12.812 lei (investiţie în curs).

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Poliţişti avansaţi în grad cu prilejul Zilei Poliţiei Române

La teatrul Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea, poliţiştii au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute în competiţiile sportive
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Teatrul ANTON PANN   Cu prilejul Zilei Poliţiei Române - 25 martie 2013, într-un cadru festiv, la Teatrul Anton Pann, din municipiul Râmnicu Vâlcea, doi ofiţeri şi trei agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au fost avansaţi în gradul profesional următor înaintea expirării stagiului minim. Totodată, 46 de ofiţerii de poliţie şi 49 de agenţi de poliţie, care au împlinit stagiul minim în gradul profesional şi au îndeplinit şi celelalte condiţii, au fost avansaţi în gradul profesional următor.
   În aceeaşi zi, începând cu ora 10.00, la sediul IPJ Vâlcea s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care aproximativ 200 de preşcolari şi şcolari au vizitat Centrul Operaţional şi laboratoarele Serviciului Criminalistic. Elevii au vizitat încăperile în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea, au putut vedea cum sunt preluate apelurile de urgenţă 112 de către poliţişti şi li s-a explicat şi arătat cum sunt prelevate urmele papilare. Copiii au fost încântaţi de activitatea de zi cu zi a poliţiştilor, foarte mulţi dintre ei exprimându-şi dorinţa de a îmbrăţişa cariera de poliţist.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Petiție disperată lansată de angajații OLTCHIM

"PETIŢIE A SALARIAŢILOR OLTCHIM SĂTUI DE MINCIUNI ŞI DE STAREA DE AGONIE A SOCIETĂŢII"
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
petitie   Lansăm următoarea petiţie, din disperare, având în vedere situaţia incertă în care ne aflăm în continuare noi salariaţii Oltchim şi de asemenea pentru a trage un ultim semnal de alarmă legat de soarta capacităţilor de producţie aparţinând SC OLTCHIM SA care în prezent se deteriorează vizibil stând din lipsa unui plan coerent de redresare.
   Până în data de 25 martie 2013, noi, salariaţii SC OLTCHIM SA, am avut răbdare, am avut înţelegere, am avut încredere în strategia de redresare a societăţii propusă de administratorii companiilor ROMINSOLV SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL şi Conducerea societăţii cu convingerea că se urmăreşte redresarea Oltchim şi repornirea la minim 60% din capacitate astfel încât să se poată funcţiona cât de cât eficient.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Percheziții de amploare în județul Dolj

În această dimineață, au avut loc 13 percheziții, în județul Dolj, la mai multe persoane suspectate că traficau migranți, pe relaţia România – Mexic – SUA
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   La data de 26 martie 2013, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, IPJ Dolj, IJJ Dolj, Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova, ISU Dolj şi IGPF - Biroul Trident au efectueat o acţiune care vizează destructurarea un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, pe relaţia România – Mexic – SUA.
   Acțiunea a fost realizată cu sprijinul FBI şi Immigration and Customs Enforcement – SUA, iar suportul informativ a fost asigurat de SRI. Au fost efectuate simultan 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dolj, urmând a fi puse în executare 20 de mandate de aducere emise pe numele suspecților. Cercetările întreprinse au stabilit faptul că, în perioada 2012 - 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, transportat şi călăuzit peste frontiera de stat dintre Mexic şi S.U.A. aproximativ 300 de cetăţeni români, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, pentru fiecare migrant percepând aproximativ 8.000 de dolari.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Consiliul Naţional al Elevilor sărbătoreşte ziua de 27 martie

Consiliul Naţional al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, continuă campania de promovare a valorilor ce aparţin identităţii naționale sub sloganul “TU AL CUI EȘTI?”
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
ROMANIA   O parte dintre obiectivele acestei campanii fac referire la: comemorarea principalelor evenimente ale istoriei românilor și conştientizarea relevanţei acestora, redescoperirea simbolurilor naționale românești, precum și la alte elemente de cultură și civilizație românescă care pot întări, prin cunoașterea şi identificarea  lor, sentimentul mândriei de a fi român sau al  apartenenței la un set de valori comune.
   Pentru a marca semnificația datei de 27 martie (1918) în rândul elevilor, zi fundamentală în istoria românilor, zi în care a avut loc Unirea Basarabiei cu România, membrii Consiliului Elevilor vor împărți stickere cu această dată și cu logo-ul campaniei, “TU AL CUI ESTI?” în liceele din țară. Prin astfel de campanii Consiliul Naţional al Elevilor încearcă să readucă în atenţie elevilor din Roamânia istoria şi cultura naţională şi importanţa acestora pentru ceea ce reprezintă ţara noasră astazi.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

marți, 26 martie 2013

COD GALBEN de vânt şi ninsori în Judeţul Mehedinţi

Începând de luni, 25 martie 2013, de la ora 20.00 şi până mâine, 26 martie 2013, la  ora 14.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice COD GALBEN, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
cod galben vant ninsori   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă precum şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi monitorizează evoluţia fenomenelor  meteorologice produse la nivelul zonei de competenţă. 
   Totodată, ISU Mehedinţi va informa operativ Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Mehedinţi cu privire la efectele provocate de fenomenele meteorologice şi va interveni   pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Jandarmii mehedinţeni continuă acţiunile de prevenire a faptelor antisociale în rândul elevilor

În cadrul campaniei ,,Fii conştient nu violent!”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi continuă acţiunile de prevenire şi combaterea faptelor antisociale în rândul elevilor
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
jandarmi mehedinti   În acest scop, jandarmii împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog(C.P.E.C.A.)Mehedinţi, au desfăşurat la finele săptămânii trecute întîlniri cu elevii de la Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII  Corcova şi Jirov, judeţul Mehedinţi. Jandarmii le-au prezentat elevilor teme şi măsuri preventive referitoare la formele violenţei, cauzele generatoare ale acesteia, efectele pe termen scurt, mediu şi lung asupra personalităţii elevului, respectarea normelor de conduită civică.
   Au fost purtate discuţii  referitoare la  prevenirea absenteismului şcolar, cele mai întâlnite forme de violenţă în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul conştientizării şi educării elevilor pe baza respectului şi comportamentului civilizat în şcoală şi societate.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Daciana Sârbu a lansat un website dedicat alimentaţiei sănătoase a copiilor

Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, fondată de eurodeputata Daciana Sârbu, lansează astăzi un site dedicat alimentaţiei sănătoase a copiilor, ce poate fi accesat la adresa www.scoalapentrusanatate.ro.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
scoala pentru sanatate   Site-ul este gândit ca o sursă de informaţii diverse despre nutriţie, utile in special părinţilor de copii preşcolari, cuprinzând, printre altele, recomandări legate de meniul zilnic, detalii despre alimentele cu beneficii nutritive ridicate, sfaturi despre masa luată in familie, dar şi reţete însoţite de fotografii. Primele reţete postate pe site, ilustrate cu fotografii, au fost preparate chiar de Daciana Sârbu.
   „Nu întâmplător, am plăcerea să lansez acest site chiar astăzi, de ziua fetiţei mele Irina. Este un cadou pentru toţi copiii, chiar daca le e destinat părinţilor. Eu nu sunt specialistă în nutriţie, ci doar o mamă care, cu ajutorul experţilor, încearcă să aducă informaţia despre hrana sănătoasă cât mai aproape de alţi părinţi. Sper ca în timp site-ul să conţină idei şi sfaturi de la cât mai mulţi profesionişti în sănătate, nutriţie, educaţie fizică, astfel încât tot mai multe familii să aibă o sursă sigură de inspiraţie şi informaţii legate de regimul de viaţă sănătos al celor mici”, spune Daciana Sârbu, eurodeputată membră în Comisia de Sănătate publică a Parlamentului European.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Şedinţă operativă la Primăria Râmnicu Vâlcea

La şedinţa operativă săptămânală de luni dimineaţa, primarul Emilian Frâncu a cerut departamentelor din cadrul administraţiei municipale o estimare a costurilor pentru realizarea unui parc în cartierul Ostroveni - zona locuinţelor sociale de la fostul cămin de bătrâni, care să completeze în mod fericit zona de agrement din sudul municipiului
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Primaria Rm Valcea intrare   Totodată, s-a solicitat directorului APAVIL o analiză a celor două soluţii posibile - un deversor sau o staţie de pompare - pentru ca pasajul pe sub calea ferată din zona Cina să nu mai fie inundat la fiecare precipitaţii mai puternice, urmând ca, în funţie de costurile şi eficacitatea fiecăreia din cele două variante, să se aleagă şi implementeze cea mai potrivită


citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Impunerea veniturilor din apicultură pe baza normelor de venit

DGFP, Vâlcea informează că, începând cu 1 februarie 2013, în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului numărul 8/2013, se impun şi veniturile din activităţile agricole, silvicultură şi piscicultură, conform Titlului III, capitolul 7 din Codul Fiscal.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
venituri din apicultura   Printre veniturile care fac obiectul impunerii se numără şi cele realizate din practicarea apiculturii, respectiv mierea şi alte produse apicole - mierea de albine, polenul, păstura, lăptişorul de matcă, apilarnilul, ceara, propolisul, veninul de albine - definite în Legea  apiculturii numărul 89/1998.
   Impunerea veniturilor realizate din activitatea de practicare a apiculturii şi valorificare a produselor apicole se face pe baza normelor de venit care sunt stabilite pe o familie de albine indiferent dacă activitatea se desfăşoară într-o formă autorizată Persoană Fizică Autorizată (PFA)/ Întreprindere Individuală (ÎI)/ Întreprindere Familială (ÎF) sau nu. Norma de venit stabilită prin ordonanţă pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie - 31 decembrie este de 70 lei pentru persoanele care deţin între 50 şi 100 de familii de albine şi 98 lei pentru cele care deţin peste 100 familii de albine.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Unirea de la 1918 dezbătută în Parlamentul României

Parlamentul României va găzdui dezbaterea ,,27 martie  1918 – Unirea Basarabiei cu România, model pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”. Evenimentul organizat de Platforma Civică „Acţiunea 2012” în parteneriat cu Centrul  pentru Cultură, Istorie şi Educaţie, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni si Consiliul Mondial Român va avea loc marţi, 26 martie, de la ora 14:00, în sala „Nicolae Bălcescu” a Palatului Parlamentului.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
basarabia   La dezbaterea prilejuită de împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România vor participa oameni politici din partea tuturor partidelor, reprezentanţi ai societăţii civile cu preocupări legate de problematica reunirii celor două state româneşti, profesori, cercetători şi jurnalişti de pe ambele maluri ale Prutului. Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, primul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc, precum şi parlamentarii din Legislativul de la Bucureşti Viorel Grigoraş, Aurelian Mihai, Sanda Maria Ardeleanu, Ionuţ Săvoiu, Eugen Tomac, Theodor-Cătălin Nicolescu, Andrei Dominic Gerea, Radu Zlati, Dan Cristian Popescu, Remus Cernea, Octavian Liviu Bumbu, Lucian Şova, Sebastian-Aurelian Ghiţă, Mircea Dolha, Cătălin Croitoru, Marius Lucian Obreja sunt câteva dintre numele care au confirmat prezenţa la acest eveniment

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Casă în flăcări la Drăgoeşti, Judeţul Vâlcea

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru, judeţului Vâlcea au intervenit duminică 24 martie 2013, în jurul orei 16.30, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din comuna Drăgoeşti, satul Geamăna proprietatea Joiţei P.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
casa in flacari   În momentul sosirii pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la acoperiş, iar proprietara suferise arsuri pe 5% din suprafaţa corpului şi prezenta atac de panică. Proprietara a primit îngrijiri medicale preliminarii după care a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru îngrijiri suplimentare.
   După aproximativ o oră şi jumătate de la sosirea pompierilor, incendiul a fost stins. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 15.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 200.000 de lei. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la jarul căzut pe podea de la focul din sobă lăsat nesupravegheat.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Deputatul Vlădoiu îi cere ministrului Educaţiei bani pentru liceul din Călimăneşti

"Este nevoie urgentă de alocarea a aproximativ un milion lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii şi a acoperişului"
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
aurel vladoiu   În cursul săptămânii trecute, deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu a adresat lui Remus Pricopie – ministrul Educaţiei Naţionale o interpelare prin care cere alocarea urgentă de fonduri pentru reabilitarea acoperişului la Grupul Şcolar Economic din Călimăneşti. „Singurul liceu cu profil turistic din zona Olteniei, Grupul Şcolar Economic Călimăneşti, a reuşit, în ultimii ani, să obţină numeroase premii naţionale şi internaţionale.
   Din păcate, elevii care studiază la această unitate de învăţământ sunt obligaţi, la fiecare ploaie, să părăsească sălile de curs de la ultimul etaj, pentru că apa ajunge până-n clase. Este nevoie urgentă de alocarea a aproximativ un milion lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii şi a acoperişului, bani absolut necesari înaintea începerii unui nou an de învăţământ”, se arată în interpelarea lui Vlădoiu.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Secţie de reumatologie la spitalul judeţean de urgenţă Vâlcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, ION CÎLEA: "Am identificat 3 medici reumatologi, iar asistentele medicale pot fi preluate prin reactivarea celor 10 posturi rămase vacante de anul trecut".
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Sectie de reumatologie   Potrivit datelor statistice pe care Colegiul Medicilor le-a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean, la ora actuală există în judeţul Vâlcea peste 2000 de bolnavi cu grave afecţiuni reumatismale, cronice sau acute, care-şi poartă suferinţele pe picioare fără să beneficieze de asistenţă şi tratament medical de specialitate, deoarece unităţile spitaliceşti nu au în structura lor astfel de secţii. Dintre pacienţi doar cei care au posibilităţi materiale îşi pot permite să apeleze la servicii medicale specializate de la clinicile şi spitalele din Bucureşti, Craiova sau alte centre mari din ţară.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Consolidarea drumului comunal din Mădulari în atenția Prefecturii Vâlcea

Prefectul Județului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, întreprinde noi demersuri pentru identificarea resurselor financiare necesare decontării lucrărilor de consolidare a drumului comunal DC 63 A Dimuleşti (DC 63) – Bănţeşti, comuna Mădulari, judeţul Vâlcea.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   În comuna Mădulari, în anul 2010, pe drumul comunal DC 63 A Dimuleşti (DC 63) – Bănţeşti s-a produs o alunecare de teren la km 1+230 - 1+500, care a afectat grav platforma acestuia.
În această zonă, drumul se înscrie pe o culme, unde a fost executată o lucrare de consolidare constituită dintr-un sistem de drenaj şi refacere a corpului drumului prin umpluturi compactate, protejate în zona taluzului cu o protecţie de pământ armat cu geosintetice.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Soluţiile ERP în cloud vor "exploda"

În România, Soluţiile ERP în cloud vor "exploda" abia peste 2-3 ani
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
explozie   Mulţi manageri din România sunt încă neîncrezători în ceea ce priveşte siguranţa şi confidenţialitatea datelor în cloud, aşa încât aşteaptă să poată implementa varianta cu servere proprii şi licenţe de ERP, deşi aceasta este mai scumpă; astfel, din cauza costurilor iniţiale destul de mari şi a condiţiilor economice globale dificile se ajunge la amânări, iar piaţa locală de ERP rămâne la o dinamică lentă.
   "În România, implementarea soluţiilor de management al afacerilor de tip ERP (Planificarea Resurselor Întreprinderii) găzduite în cloud se situează sub media europeană estimată şi, cel puţin deocamdată, nu se întrevede o dezvoltare considerabilă a acestora mai devreme de următorii 2-3 ani. Managerii companiilor din România au nevoie ca timpul să demonstreze siguranţa datelor stocate prin soluţiile ERP găzduite în cloud; în același  timp, furnizorii mari din piaţa de ERP trebuie sa dezvolte oferte de profil cât mai atractive atât financiar, dar mai ales ca soluţii de implementare eficiente", a arătat Mircea Hotăran, Director General al CGS Europe- IT Services, parte a grupului american CGS.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Apel al salariaților Direcției Petrochimice Bradu - OLTCHIM privind salvarea petrochimiei

Alianţa USL şi domnii administratori de la OLTCHIM ar trebui să îşi amintească de promisiunile făcute în campania electorală
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Salvati Petrochimia   Lansăm în atenţia dumneavoastră următorul apel având în vedere situaţia incertă în care se află în continuare Petrochimia Oltchim fosta Arpechim Piteşti şi de asemenea pentru a trage un ultim semnal de alarmă legat de soarta acestor capacităţi de producţie şi salariaţii aferenţi înainte de o posibilă lichidare care este iminentă având în vedere lipsa de asigurare a finanţării necesare repornirii şi abordarea haotică fără identificarea unei soluţii viabile de către administratorii numiţi de Guvernul României

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

IPP: "Sistemul de achiziții publice în România nu constituie o piață concurențială"

IPP - COMUNICAT de PRESĂ
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
COMUNICATAncheta DNA la RADET: vârful icebergulului mecanismului de furt din banii publici a cel puţin 2 miliarde de euro anual
   Cazul atribuirii de contracte frauduloase de către conducerea RADET București unor firme de construcții despre care presa vorbește astăzi în urma unor descinderi DNA, arată cât de vulnerabil la corupție este sistemul de achiziții publice din România, în pofida multiplelor modificări ale legislației pe care le raportăm Comisiei Europene ca fiind rezultate remarcabile ale activității asidue de eficientizare în domeniu.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Zilele Educației Medicale, ediția a VI-a, Bucureşti

Departamentul de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează în perioada 15 aprilie - 29 aprilie 2013, cea de-a VI- a ediţie a "Zilelor Educaţiei Medicale"
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Zilele Educatiei Medicale   Evenimentul se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Această manifestare este adresată studenţilor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, dar şi altor studenti de la facultăţi cu profil biomedical.
   Zilele Educaţiei Medicale - proiect naţional care îşi propune sǎ orienteze studenţii mediciniști în plan profesional prin intermediul unor evenimente ştiinţifice. Principalele obiective ale organizatorilor se referǎ la accesul studenților ȋn mod gratuit la manifestǎri științifice de ȋnaltǎ calitate, la deprinderea unor competențe specifice de diagnostic clinic diferențial, informarea cu privire la posibilitǎțile de implicare ȋn programele de cercetare, dar și ȋncurajarea lucrului ȋn echipǎ. Mai mult, proiectul a luat naștere din dorința studenților la medicinisti de a le oferi colegilor, din toți anii de studiu, oportunitatea de a avea acces la o educație complementarǎ ariei curiculare standard.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

JANDARMERIA ROMÂNĂ SOLIDARĂ ACȚIUNII "ORA PĂMÂNTULUI"

Sâmbătă, 23 martie 2013, între orele 20.30 - 21.30, jandarmii gorjeni se vor alătura inițiatorilor Campaniei "Ora Pământului", prin reducerea consumului de energie electrică din locuințele proprii și implicit, a poluării.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
ORA PAMANTULUI   Campanie unică în istorie, "Ora Pământului" își propune prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esențiale funcționării și prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile. Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de O.N.G.-uri, diverse instituții publice sau reprezentanți ai mass-media (ex: plantare de arbori, acțiuni de ecologizare, etc).
   Jandarmeriei Române îi revin prin Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea instituției, atribuții în domeniul protecției mediului înconjurător, al florei și faunei, în responsabilitatea sa aflându-se și zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Incendiu la fabrica de mobilă MAROLA, din Râmnicu Vâlcea

Joi, 21 martie 2013, la ora 18.17, Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit pe strada Straubing, pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul fabricii de mobilă MAROLA SRL.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Incendiu   Până la stingerea incendiului, au ars şi s-au degradat aproximativ 50 mp. din structura de lemn a acoperişului depozitului, 400 mp de rigips, aproximativ 300 mp de parchet, din lemn, cinci corpuri de mobilă, două birouri, două scaune şi o canapea.
   După aproximativ 20 de minute de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la coşul pentru evacuarea fumului neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din componenţa acoperişului. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 200.000 de lei.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Contractarea de împrumuturi din vărsăminte de privatizare

29 martie 2013, termen limită pentru contractarea de împrumuturi de către unităţile administrativ-teritoriale
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Contractarea de imprumuturi din varsaminte de privatizare   DGFP Vâlcea reaminteşte că, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita Ministerului Finanţelor Publice, până la 29 martie 2013, contractarea de împrumuturi din vărsăminte de privatizare.
   Unităţile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale care înregistrează arierate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, pot solicita de la Ministerul Finanţelor Publice, până la data de 29 martie 2013, contractarea de împrumuturi din vărsăminte din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, cu termen de rambursare de maximum 5 ani.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Organizaţia femeilor Liberale Vâlcea premiată pentru derularea programului "OFL susține performanța"

Sâmbătă, 16 martie 2013, Teatrul „Constantin Nottara” din Bucureşti a găzduit cea de-a doua ediţie a Galei Femeilor Liberale, care a adus în sală peste 340 de reprezentante din toată ţara. Gala OFL este un eveniment în care sunt evidenţiate filialele merituoase şi sunt premiate organizaţiile care au promovat femei în calitate de alese locale şi parlamentare.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
ofl valcea premiu   Gala Femeilor Liberale este un eveniment ce marchează încheierea unui an de muncă şi de proiecte derulate de către femeile liberale. Sunt premiate rezultatele obținute în urma  străduinței  şi eforturilor de peste an a doamnelor liberale. Anul 2012 a fost un an cu mare încărcătură politică, și femeile liberale au fost angajate în trei campanii electorale importante. La eveniment au participat, alături de doamnele care au reprezentant organizațiile OFL din toată țara, și mulți lideri ai PNL: Crin Antonescu, președinte PNL, Norica Nicolai, vicepreședinte PNL, Varujan Vosganian, Eugen Nicolaescu, Adina Vălean, Viorica și Mircea Ionescu Quintus

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

luni, 25 martie 2013

Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a scăpat doi craioveni de arest

Doi bărbați suspectați pentru mai multe furturi au fost prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   Miercuri, 20 martie 2013, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Izvoru Bîrzii au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pe R. MARIUS, de 28 ani și G. GEORGE, de 35 ani, ambii din municipiul Craiova, judeţul Dolj, care în perioada 25 septembrie - 2 octombrie 2012 au sustras 12 acumulatori electrici și 2 platbande din cupru în valoare de 2.852 euro aparținând unei firme de cablu, bunuri ce erau amplasate la releul de telefonie din extravilanul comunei Godeanu, judeţul Mehedinți

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Incendiu simulat la un supermarket de pe strada Gib Mihăescu, din Râmnicu Vâlcea

Joi, 21 martie 2013, începând cu ora 11.00, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfăşurat o aplicaţie tactică de zi la supermarketul de pe strada Gib Mihăescu, din Râmnicu Vâlcea.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
masina pompieri   În cadrul exerciţiului demonstrativ s-a simulat o intervenţie în caz de incendiu la raionul de drogherie. Exerciţiul demonstrativ face parte din cele şapte aplicaţii trimestriale, care se desfăşoară în teren pe teritoriul întregului judeţ.
   În aceeaşi zi cu exerciţiul din Râmnicu Vâlcea, pompierii militari au executat aplicaţii similare şi la Casa de Cultură Brezoi, la o societate de fabricare lacuri şi vopsele - din Mihăeşti, la Spital Municipal Drăgăşani, la Centru de Îngrijire şi Asistenţă Socială Zătreni, şi la Centru de Recuperare Reabilitare Neuropsihică Măciuca. Exerciţiile fac parte din metodele de instruire şi antrenament specifice cadrelor ISU.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Număr record de proiecte şi programe înscrise la Gala Societăţii Civile, ediţia 2013

220 de proiecte şi programe au fost înscrise anul acesta în cadrul competiţiei Gala Societăţii Civile, ediţia a XI-a, de către 151 de reprezentanţi ai sectorului  non-profit şi neguvernamental din toată ţara.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Gala societatii civile   Secţiunile din competiţie cu cele mai multe înscrieri sunt Proiecte pentru Tineret şi Originalitate,  fiecare având câte 38 de proiecte. Acestea sunt urmate de Educaţie, Învăţământ şi Cercetare, cu 29 de proiecte şi de Artă şi Cultură, cu 28 de proiecte. În secţiunea specială <<2013 - Anul European al cetăţenilor>>, prin care Reprezentanţa Comisiei Europene în România doreşte încurajarea iniţierii şi implementării proiectelor care bifează obiectivele Anului European al cetăţenilor s-au înscris şase propuneri de proiecte.
   La fel ca la ediţiile anterioare, Bucureştiul are cei mai mulţi reprezentanţi în competiţie - 141 de proiecte şi programe, pe locul doi situându-se judeţul Cluj cu 8 proiecte, urmat de Timiş cu şapte proiecte şi de Braşov şi Iaşi cu câte şase proiecte fiecare. 101 proiecte din cadrul competiţiei s-au desfăşurat la nivel naţional, 65 la nivel local, 33 de proiecte au acoperire regională şi 21 au aria de implementare la nivel judeţean.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane.
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatră asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.



citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Finala concursului foto la Hotelul de Gheaţă- Bâlea Lac

Cinci pasionaţi ai fotografiei, care provin din trei ţări ale Europei, au fost selectaţi de Scott Eastmann, organizatorul principal al Concursului Foto de la Hotelul de Gheaţă, pentru a participa la etapa finală a acţiunii, programată pentru perioada 21- 23 martie
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
hotel de gheataCOMUNICAT
   Sibienii Ovidiu Balaban şi Paul Albu, clujeanca Ioana Turcan, englezul Chris Burton (cel ce şi-a cerut prietena în căsătorie anul trecut, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac) şi sârbul Igor Marinovic, sunt fotografii ce l-au impresionat, prin lucrările lor, pe Scott Eastman şi au trecut de prima parte a selecţiei. Acum, aceştia vor încerca să câştige competiţia de la Hotel of Ice şi implicit premiul cel mare, în sumă de 2.500 lei.
   În perioada 21-23 martie, cei cinci finalişti se vor afla la Complexul Hotel of Ice de la Bâlea Lac, unde vor participa la o sesiune foto, dintre fotografiile realizate cu acest prilej urmând a fi aleasă câştigătoarea marelui premiu. Participanţii îşi păstrează drepturile de autor pentru fotografiile realizate cu acest prilej, dar organizatorii concursului primesc dreptul de a folosi 15 fotografii pentru promovarea Hotelului de Gheaţă, precum şi a acestui concurs (inclusiv pentru ediţiile viitoare).

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Varujan Vosganian susţine activităţile Rompetrol în România

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a primit marţi, 19 martie 2013, o delegaţie a Rompetrol Group, parte a Kaz Munai Gaz din Kazahstan, delegaţie condusă de Tusupbekov Zhanat - CEO Rompetrol
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
rompetrol   Ministrul Vosganian i-a asigurat pe reprezentanţii Rompetrol de susţinerea să în activitatea desfăşurată de companie în România, afirmând că petrolul şi produsele petroliere din zona Asiei Centrale vor căpăta, în viitor, o importanţă tot mai mare. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Rompetrol au făcut referiri la activitatea desfăşurată în România, susţinând că Rafinăria Petromidia reprezintă „mândria” companiei, cu cele cinci milioane de tone produse petroliere anual capacitate de producţie.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

S-a autoaccidentat după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod

În urma accidentării conducătoarea auto a suferit un TCC acut minor
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
autoaccidentare   Luni, 18 martie 2013, în jurul orei 11.30, G. Adriana, de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca Opel pe DN 7, a lovit un cap de pod pe sensul său de mers, autoaccidentându-se. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, primind diagnosticul de TCC acut minor. Fiind testată cu aparatul etilotest, a rezultat că G. Adriana nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici